MAP 1992 Putin spouští první úder na dolar a tažení českého agenta Koudelky proti ruskému generálu Averjanovi. (2.díl)

Pro lepší pochopení dnešní analýzy v souvislostech doporučuji také její první díl MAP 1991.

USA zatím s odřenýma ušima dominují světu díky bezkonkurenční vládě dolaru nad ostatními měnami. Tato výhoda se však může zčistajasna proměnit v katastrofu. Washington je defacto uvězněn v pasti své dolarové tiskárny, a ta musí nové dolary tisknout stále rychleji, jen aby pokryla rostoucí úroky z dluhů i státní deficit Ameriky. Aby tiskárna měla pro nové dolary odbyt, musí růst světová ekonomika i obchod. Ve světě musí být neustálý hlad po dolarech. Jakmile se část světového obchodu začne uskutečňovat v jiných měnách než v dolarech, sníží se odbyt dolarů chrlených tiskárnou. Tato zdánlivě jednoduchá rovnice, jak srazit dolar z jeho piedestalu, a tak srazit USA z jejich dominance, má složitý háček. Rostoucí ekonomika Číny potřebuje pro expanzi svých výrobků a investic po celém světě stabilní konvertibilní měnu, a tu představuje hlavně dolar. Dosavadní ruské pokusy o narušení panství dolaru tak narazily na prvořadé čínské ekonomické zájmy, a ruské obchody s Indií, Čínou a s dalšími zeměmi světa v jejich národních měnách rychle narazily na své mantinely. Leč nebyl by to Putin, aby rychle neobjevil, kde tesař nechal díru, a pustil se do jejího zvětšování. 

Jednu z hlavních rolí v chystaném Putinově útoku na dolar má sehrát bývalá PMC Wágner a další žoldnéřské skupiny, které Putin po Prigožinově smrti převzal pod svoji osobní kontrolu. Povšimněte si, jak vysoko v nové Putinově hierarchii stojí generál Averjanov, se kterým se rozhodl český generál Koudelka zkřížit zbraně.

Moje babičky v mém dětství stále německy mudrovaly, že osel s plným pytlem zlata přeskočí jakkoli vysokou zeď. Putin tohle německé přísloví urči dobře zná ze svých časů agenta KGB v NDR, a i kdyby neznal, rozhodl se, že jeho letitou pravdu využije ve své válce s dolarem. 

Zlatem se dá ve světovém obchodě platit ještě lépe než dolary. Zlato je anonymní a Putin s ním vesele obchoduje. A ani zuřivé americké sankce na ruský obchod se zlatem nemají žádný vliv. 12. března 2024 si US ministrům Yellenové a Blinkenovi písemně stěžovali US senátoři Angus King a John Cornyn, že US sankce na Putinovy obchody se zlatem jsou bezzubé. Jen co Washington výhružkami donutí jednu zemi, aby přestala ruské zlato kupovat, objeví se nové země a dychtí po ruském zlatě. Rusko podle senátorů každoročně prodává zlato za 19 miliard USD (400 miliard CZK), a nikdo není schopen Putinovy kšefty zastavit.

Putin v roce 2022 pevně svázal Rubl se zlatem, a odstartoval jeho dramatický růst ve světě. 

Všemi mastmi mazaný Putin, aby odvrátil západní útok na hodnotu Rublu, učinil v roce 2022 brilantní dalekosáhlý tah, a pevně svázal hodnotu Rublu se zlatem. Putin nejen svým rozhodnutím zachránil ruský Rubl před propadem a odstartoval současnou zlatou horečku, ale i inspiroval celou řadu zemí, aby začaly zlato ve velkém skupovat a ukládat ve svých sejfech. Hlavními nákupčími jsou Švýcaři, Indové a Číňani, a i ČR už podlehla Putinově zlaté horečce. Všichni bankéři na světě pochopili, že držet spoustu zlata ve svých státních měnových rezervách představuje jistotu proti pádu měny. Washingtonu se to brutálně nelíbí, protože zlato začalo v měnových rezervách mnoha zemí pomalu vytlačovat dolar. A jen nízká světová produkce zlata zřejmě zabránila, aby nahrazování dolarů zlatem bylo rychlejší. Jen v roce 2023 centrální bankéři celého světa podle Putinova receptu jak ochránit své měny před možným dolarovým chaosem vyvolaným současnou explozí amerického státního dluhu nakoupili zlato za 110 miliard USD. To představuje asi přes 1000 tun zlata, skoro 250% současné ruské roční těžby zlata. Zlatem se začaly platit přímé obchody mezi státy, i vypořádávat platby v národních měnách

Na mapě vidíte žluté značky, hlavní “ruské zlaté doly v Africe”, které nyní přímo kontroluje generál Averjanov. Jejich produkce vynáší několik miliard dolarů ročně, a slouží primárně k financování ruské expanze v Africe, a sekundárně k Putinovu útoku proti dolaru. 

Prigožinova smrt zřejmě úzce souvisela s jeho zlatými doly v Africe. A byli do ní zapleteni vysocí ruští generálové, kteří se chtěli zmocnit Kuchařova dědictví na úkor ruského státu. Putin je teď jednoho po druhém zatýká a odstraňuje je z funkcí. Sám přitom poslal své nejspolehlivější generály, jako je Averjanov, aby dědictví zajistili. Už krátce po smrti Prigožina na přelomu let 23/24 generál Averjanov převzal jeho zlaté a další doly v Africe, a už počátkem letošního roku začaly “africké zlaté pruty” proudit do iránských trezorů, jako platby za iránské válečné drony a rakety dodávané ruské armádě. Z Ruska do afrických zemí zase začali putovat zbraně i profesionální instruktoři, jako vyrovnání ceny “afrického zlata”. Zrodila se tak moderní obdoba legendárního historického super-výnosného koloniálního obchodu Triangular Trade, nový Putin Triangular Trade, který je tak nesmírně účinný, že jak Francie, tak USA, nyní rychle ztrácejí v Africe zemi za zemí, a základnu za základnou. 

Putinův expert na Afriku (ex-Prigožin) Shugaley zařídil v květnu 2024 další vítězství Putinova oblíbence v další Africké zemi, tentokráte v Čadu.

Tento týden se prezidentem Čadu, v po podle Západu “ukradených” volbách, stal opět místní diktátor Ibriss Déby. Jeho vítěznou kampaň řídil ruský expert Maxim Shugaley. Šugalej je známá Prigožinova africká figurka. Tento renomovaný ruský sociolog, který nyní přešel pod patronaci generála Averjanova, stál v posledních letech za volebními vítězstvími Putinových spojenců v celé řadě afrických zemí – Zimbabwe, Madagaskaru, Demokratické republice Kongo, Jižní Africe a Mosambiku. O jeho neuvěřitelných hrdinstvích v Libyi byl dokonce natočen ruský dobrodružný film – ukázka zde. 

Shugaley, Putinův expert na ovlivňování veřejného mínění, revoluce a převraty, stál i za vypuknutím paniky při evakuaci Američanů z Kábulu v roce 2021, kdy se mu podařilo v médiích hodnověrně rozšířit informace, že je už osobně v Kábulu, a je ve spojení s  5000 afgánskými bojovníky, kteří se už infiltrovali do města, a chystají se na Američany ihned udeřit. 

Vítězné tažení expertů Putinova oblíbence generála Averjanova, a jeho “Afrického sboru” na černém kontinentu se zřejmě rozhodl narušit slavný český agent generál Koudelka. Neboť krátce po jeho návratu z hlavního doupěte CIA vydala ČR na generála Averjanova zatykač. Ten mu zřejmě má ztížit jeho dosud časté a snadné cestování po Africe a Asii. A nebo vyvolat v ruském nejvyšším vedení třenice, kdo méně nápadný ho ve funkci nahradí, a stane se správcem Prigožinova dědictví. Osud dolaru tak nyní spočívá v rukou českého agenta Koudelky, obdobně jako závisel osud vojenského využití Venuše na činech jeho slavnějšího předchůdce, agenta české tajné služby W4CNeboť ovládnutí těžby afrického zlata pouze vytvořilo předpoklady, aby Putin spustil druhý plánovaný krok svého útoku na dolar. A co to Putin dalšího chystá, vysvětlíme ve třetím závěrečném díle naší analýzy.  

Je úterý 14. květen 04.45 ráno.  Poslední pořady: V sobotu 4. května na TV Bureš s Josefem Skálou najdete zde. V sobotu 27. dubna na konferenci Jasan, najdete zde. V sobotu 13. dubna s Josefem Skálou na TV Bureš najdete zde.   V úterý 9. dubna  pořad s Petrem Hájkem na Protiproudu, najdete zde.  Na další maily jsem už odpověděl, zbytek snad už dnes večer. Mějte se krásně. 

Naše analýzy čte odhadem nejméně 10 tisíc lidí denně. Kdyby každý přispěl desetikorunou měsíčně, nebyly by starosti. Protože tomu tak není, a doba je zlá, o to víc děkuji od srdce čtenářům, kdo nás i v dnešní těžké době podporují, aby naše analýzy mohly i nadále pokračovat! Mail na mne kpv0249@gmail.com 

Děkujeme Vám za pomoc! Vaše dary nám umožňují Vás informovat! Demokracie umírá ve tmě! Bez informací se nemůžeme správně rozhodnout, koho volit! Proto se snažíme informovat o všech! Nesloužíme žádné straně ani hnutí. Pokud někoho podporujeme, jde pouze o jednotlivé osoby, které osobně známe. Děkujeme, že naše pořady sledujete a naše články čtěte. Naši činnost můžete podpořit darem na účet 2902739284 / 2010, IBAN CZ79 2010 0000 0029 0273 9284, BIC FIOBCZPPXXX, Své platby prosím označte slovem DAR. Děkujeme! Všechny překlady jsou volné a v kontextu

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář